|
|
|
...leírás
A legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, melyet az egész világon fogyasztanak. A soklevelű fejes salátát Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a közönséges fejessaláta, vajfej, jégsaláta, lollo rosso.
Jelentős m... |
2011-06-18 21:45:14 |
|
|
|
|
|
|
Uborkás fejessaláta
Hozzávalók:
1 fej saláta
30 dkg kígyóuborka
A mártáshoz:
2 ek. étolaj
1 kk. citromlé
1 kk. reszelt vöröshagyma
1 mk. mustár
1 mk. édesítőszer
só
Elkészítés:
A megmosott lecsepegtetett fejessalit csíkokra vágjuk, összekeverjük a héjastól legyalult uborkával. A fűszereket az olajjal elkeverjük, belefor... |
|
2010-09-14 05:52:39 |
|
|
|
|
|
|
Sonkás fejessaláta
Hozzávalók:
10 dkg gépsonka
2 fej saláta
30 dkg alma
10 dkg trappista sajt
2 dl kefir
2 ek. majonéz
só
citromlé
édesítőszer
petrezselyemzöldje
Elkészítés:
A megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és citromlével meglocsoljuk. A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk. A kefirt ízesítjük a ... |
2010-09-14 05:52:17 |
|
|
|
|
|
|
... leírás
A legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, melyet az egész világon fogyasztanak. A soklevelű fejes salátát Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a közönséges fejessaláta, vajfej, jégsaláta, lollo rosso.
Jelentős ... |
|
2010-07-07 13:24:23 |
|
|
|
|