Belépés
Fejessaláta
...leírás

A legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, melyet az egész világon fogyasztanak. A soklevelű fejes salátát Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a közönséges fejessaláta, vajfej, jégsaláta, lollo rosso.
Jelentős m...
2011-06-18 21:45:14
Uborkás fejessaláta
Uborkás fejessaláta
Hozzávalók:
1 fej saláta
30 dkg kígyóuborka
A mártáshoz:
2 ek. étolaj
1 kk. citromlé
1 kk. reszelt vöröshagyma
1 mk. mustár
1 mk. édesítőszer

Elkészítés:
A megmosott lecsepegtetett fejessalit csíkokra vágjuk, összekeverjük a héjastól legyalult uborkával. A fűszereket az olajjal elkeverjük, belefor...
2010-09-14 05:52:39
Sonkás fejessaláta
Sonkás fejessaláta
Hozzávalók:
10 dkg gépsonka
2 fej saláta
30 dkg alma
10 dkg trappista sajt
2 dl kefir
2 ek. majonéz

citromlé
édesítőszer
petrezselyemzöldje
Elkészítés:
A megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és citromlével meglocsoljuk. A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk. A kefirt ízesítjük a ...
2010-09-14 05:52:17
Fejessaláta
... leírás

A legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, melyet az egész világon fogyasztanak. A soklevelű fejes salátát Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a közönséges fejessaláta, vajfej, jégsaláta, lollo rosso.
Jelentős ...
2010-07-07 13:24:23
1 
Címkék: legnagyobb jelentőséggel, egész világon, soklevelű fejes, görögök terjesztették, egyiptomiaktól vették, közönséges fejessaláta, megmosott lecsepegtetett, héjastól legyalult, olajjal elkeverjük, megtisztított almát, csíkokra vágott, kefirt ízesítjük, levélzöldségféle, egyiptomiaktól, legismertebbek, lecsepegtetett, megtisztított, terjesztették, összekeverjük, jelentőséggel, fogyasztanak, meglocsoljuk, fejessaláta, fogyasztják, édesítőszer, vöröshagyma, kígyóuborka, lereszeljük, citromlével, közönséges, hozzáadjuk, hozzávalók, elkészítés, fűszereket, legnagyobb, fejessalit, elkeverjük, jégsaláta, soklevelű, európában, mártáshoz, megmosott, uborkával, trappista, hazánkban, ízesítjük, legyalult, héjastól, gépsonka, reszelőn, csíkokra, citromlé, jelentős, létezik, fajtája, görögök, salátát, világon, olajjal, belefor, ismerik, majonéz, reszelt, uborkás, nálunk, sonkás, század, leírás, kefirt, vajfej, melyet,
© 2013 TVN.HU Kft.